Tekst aanpassen  a     A

Klik op de foto's voor vergrotingen
                                                             

Al 45 jaar onderscheidend:

Iemand met eigen ideeën kan het beste voor zichzelf beginnen. Die stap zette Gerrit Raaijmakers in 1972, ondersteund door zijn vrouw Maria en drie medewerkers. Door goed naar de markt te luisteren ontwikkelde Bouwbedrijf Raaijmakers een visie: Maak het voor iedere doelgroep mogelijk om persoonlijke woonwensen te realiseren, zelfs bij beperkte financieringsmogelijkheden. 'Geen haalbare kaart', dacht de buitenwereld. Maar Gerrit Raaijmakers en zijn team zetten door en deden begin jaren tachtig al wat niemand aandurfde. Terwijl er crisis heerste, ontwikkelden zij, in de Gemertse wijk de Paashoef, projectmatig kleine, betaalbare woningen in principe voor alleenstaanden. 

 

Het geheim zat hem in de technische basis, die heel eenvoudig uitbreidingen toestond. Toen na een jaar of zeven de economie aantrok en de eerste aanvragen voor verbouwingen binnenrolden, kon Bouwbedrijf Raaijmakers deze daarom op heel efficiënte wijze uitvoeren, tegen lage kosten voor de bewoners. Het begrip van meegroeien met de economie en/of persoonlijke omstandigheden werkte en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast.                                                            

Familibedrijf:

Raaijmakers in Gemert vormt een echt familiebedrijf, waarbij iedereen hart voor de zaak én voor de klanten heeft. Typerend zijn korte lijnen en een grote betrokkenheid van alle mensen. Het kon dan ook haast niet anders dan dat de tweede generatie, broer en zus Gerold en Jessica, al op jonge leeftijd betrokken raakten bij het ouderlijk bedrijf. Terwijl vader Gerrit de zaak nog steeds een warm hart toedraagt en er actief binding mee houdt, ligt de dagelijkse leiding tegenwoordig in handen van Gerold.

 Dat de innovatiedrang, het zakelijk inzicht, de klantgerichtheid en de managerskwaliteiten zeker geen generatie oversloegen, blijkt wel uit het feit dat Gerold in 2013 de finale bereikte in de verkiezing 'Ondernemer van het jaar'. Toch blijft iedereen binnen Bouwbedrijf Raaijmakers met beide benen op de grond staan. Het hechte team kenmerkt zich door een echte doe-mentaliteit. Mede oprichtster Maria Raaijmakers is in 2015 plotseling overleden. Als moeder van het bedrijf leeft haar gedachtengoed voort.Maria Raaijmakers

                                                         

Text Size